Plastikowe pojemniki na zupę - kiedy z nich korzystać?
Pojemniki okrągłe do zupy sprawdzą się także w barach szybkiej obsługi czy na eventach plenerowych. Obchody Narodowego Święta Niepodległości czy Święta Wojska Polskiego bez grochówki to nie to samo! Aby ją podać, potrzebujesz miseczek jednorazowych. Plastikowe naczynia są najlepszym wyborem wszędzie tam, gdzie przepływ klientów jest duży. Ale nie tylko! Są one wybierane także przez firmy cateringowe. Jeśli prowadzisz jedną z nich, wybierz koniecznie flaczarki do zgrzewu, które pozwolą na szczelne i higieniczne zapakowanie dana do transportu. A Twoi klienci będą mogli zabrać zupę nawet do pracy.
Flaczarki na zupę na wynos i nie tylko
W naszej ofercie znajdziesz flaczarki i miski jednorazowe na zupę w różnych rozmiarach. Dzięki temu wybierzesz takie pojemniki, jakich potrzebujesz. Pamiętaj, że gdy korzystasz tylko z jednego rozmiaru opakowania, a serwujesz porcje różnej wielkości, klienci mogą czuć się oszukani. Oczywiście nie oznacza to, że podajesz im mniejszą porcję niż zamówili, ale zbyt dużo pustej przestrzeni w pudełku sprawi, że tak właśnie to odbiorą. Dlatego oferujemy Ci flaczarki i miseczki do zup w takich rozmiarach, jak m.in.:
- 350 ml
- 400 ml
- 450 ml
- 500 ml.
Tak szeroki wybór pojemników na zupę sprawi, że z łatwością odmierzysz porcję zupy dla osoby dorosłej i dla dziecka. A dobierając idealne opakowanie na zupę na wynos sprawisz, że będzie ona zajmować możliwie najmniej miejsca. To szczególnie doceniane przez osoby, które zabierają posiłki do pracy czy szkoły, podróżując transportem publicznym.
Ale to jeszcze nie wszystkie zalety oferowanych przez nas produktów! W naszym asortymencie można znaleźć m.in. artykuły Guillin, które charakteryzują się podwyższoną jakością. Pudełka na zupę są odporne na zgniecenie czy pęknięcie.Mogą być wykorzystane przez klienta ponownie w domu, np. do przechowywania posiłku w lodówce. W zależności od modelu pojemnika możesz serwować w nich posiłki w temperaturze m.in. od -5 do +80 stopni Celsjusza oraz od -20 do +120 stopni Celsjusza. Pojemniki można więc przechowywać w lodówce czy zamrażarce. To szczególnie ważne w przypadku całodniowych cateringów.
Pojemnik na zupę z pokrywką czy bez?
Sprzedajesz posiłki zarówno na wynos, jak i do zjedzenia na miejscu? Zastanawiasz się pewnie, jakie opakowania na zupę wybrać: z przykrywką czy bez niej.Chciałbyś mieć możliwość dokupienia pokrywek do pojemników w każdej chwili, gdy tylko zajdzie taka potrzeba? U nas to możliwe! Oferujemy Ci do kupienia zarówno miski na zupę do zgrzewu jak i tradycyjne, jednorazowe flaczarki bez przykrywek. Jeśli chcesz sprzedawać posiłki na wynos, możesz dodatkowo zaopatrzyć się w pasujące pokrywki. Nie musisz robić osobnych zakupów - możesz korzystać z tych samych pojemników w obu przypadkach! Nie będziesz zastanawiać się, co zrobić z niewykorzystanymi przykrywkami. Możesz po prostu złożyć kolejne zamówienie na pojemniki, a uniwersalne przykrywki na pewno będą do nich pasować. Dzięki temu zaoszczędzisz pieniądze i nie będziesz tworzyć niepotrzebnych zapasów. To jak, zrobisz u nas zakupy do swojej firmy?
Jednorazowe opakowania na zupę są dostępne w kolorze białym oraz czarnym. Sprzedawane osobno pokrywki są przezroczyste.Dzięki temu klient podczas odbierania zamówienia będzie widział, co otrzymał w środku. Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą.
Plastikowe pojemniki na zupę do recyklingu
Dostępne w naszej ofercie pojemniki na zupę są wykonane z tworzywa PP, które nadaje się do recyklingu. Wybierając je, zmniejszysz swój wpływ na środowisko. Zadbaj o to, by w Twoim lokalu znalazł się pojemnik na tworzywa sztuczne. Umieść go w takim miejscu, by klienci mimowolnie właśnie tam wrzucali plastikowe miski po zupie.
Chcesz wiedzieć więcej? Odwiedź naszego bloga
Oznaczenia na plastikowych opakowaniach - Jak je czytać i co oznaczają? Plastik jest wszechobecny. Produkuje się z niego zabawki, pojemniki na żywność, elementy urządzeń, opakowania na kosmetyki i nie tylko. To tworzywo, które ma wyjątkowe właściwości: jest lekkie, wytrzymałe, tanie i dobrze poddaje się obróbce.
Pandemia na zawsze odmieniła przyzwyczajenia klientów. Coraz mniej osób decyduje się na wyjście do restauracji. Komfort jest dla nich ważniejszy niż posiłek w lokalu, dlatego zamówienia na wynos są zdecydowanie popularniejsze niż kilka lat temu. Taki trend nie cieszy właścicieli restauracji, gdyż łatwiej zadbać o estetykę potraw na miejscu. Dylemat estetycznego pakowania dań na wynos nie jest wyłącznie ich problemem, gdyż dotyka także firm cateringowych. Właściciele przedsiębiorstw wiedzą, że klienci „jedzą oczami”, a ich ocena w dużym stopniu może zależeć od tego, jak będzie wyglądać żywność.