Czym są i do czego służą rękawice foliowe HDPE?
Rękawice foliowe HDPE to nieodzowne akcesorium w branży spożywczej i gastronomicznej, ale nie tylko. Doskonale sprawdzą się wszędzie tam, gdzie istotna jest podstawowa ochrona higieniczna, na którą w ostatnich latach kładzie się zwiększony nacisk, głównie w związku ze świadomością przedsiębiorców i klientów w zakresie dróg rozprzestrzeniania się chorób zakaźnych. Stosując jednorazowe rękawiczki foliowe HDPE, firma może znacząco zwiększyć bezpieczeństwo swoich pracowników i gości, jednocześnie zmniejszając prawdopodobieństwo transmisji wirusów. Gdzie najczęściej przydają się rękawice foliowe HDPE? Duże ilości tego produktu zużywane są oczywiście w dyskontach i marketach samoobsługowych, a także na stacjach benzynowych i w piekarniach. Foliowe rękawice jednorazowe są bardzo przydatne również na zapleczu gastronomicznym, w hotelach i restauracjach, gdzie personel pracuje przy sporządzaniu i wydawaniu posiłków.
Jakie zalety mają rękawice foliowe HDPE?
Rękawice jednorazowe HDPE nie ograniczają ruchów, zapewniają odpowiednią precyzję, tak ważną w czynnościach kuchennych, a przy tym zapobiegają pobrudzeniu skóry dłoni, co w pracy z niektórymi składnikami niezwykle się przydaje. Rękawice foliowe sprawdzą się też tam, gdzie pracownicy mają okazjonalny kontakt z detergentami – cienki, ale wytrzymały materiał HDPE zapewnia podstawową ochronę przed kontaktem skóry ze środkami dezynfekcyjnymi czy czyszczącymi.